Week van de Rechtvaardige Straat

AJN Jeugdartsen

De week van 8-12 april is het de week van de Rechtvaardige Straat. Met grote en kleine acties agenderen de partners verschillende issues die om een andere verdeling van de straat vragen. Het doel is om tot nieuwe ideeën en gesprekken te komen. De Week van de Rechtvaardige Straat bestaat uit allerlei acties waarbij je kunt aansluiten.

Steun Netwerk Zicht op Buiten

Het is belangrijk dat de fysieke/buitenspeelomgeving toegankelijk en veilig wordt gemaakt voor alle jeugd. Daarom steunt Netwerk Zicht op Buiten deze actie en AJN ambassadeur VisusInzicht Vasanthi Iyer heeft namens het netwerk het manifest ondertekend.

Nomineer een straat

Kennen jullie nog de acties van de pressiegroep ‘Stop de kindermoord’? Kinderen veilig op straat laten spelen was en is nog steeds utopie. Is jouw straat een straat waar autoverkeer voorrang heeft en waar er weinig of geen (stoep)ruimte is voor kinderen om te spelen? Dan kan je je straat nomineren voor de meest onrechtvaardige straat van Nederland. Maar ook als je straat wel een goed voorbeeld is, kan een nominatie worden ingediend. Zegt ’t voort!