E-learning, zelfstudie

E-Learning en andere zelfstudiemogelijkheden

De AJN plaatst (geaccrediteerde) nascholingen die beschikbaar komen voor onze beroepsgroep. De kwaliteit van de e-learning beoordeelt de AJN niet. Het overzicht is aan verandering onderhevig en derhalve nier compleet. Tip de AJN als je een nuttige e-learning in het overzicht mist.

E-learning op alfabetische volgorde van alfabet of aanbieder

A  B  C  D  E  F  G  H  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

A

Alcoholvrije start?

Gun jij ook ieder kind een alcoholvrije start? Het project Alcoholvrije Start biedt verloskundigen, gynaecologen en andere geboortezorgprofessionals scholing en materialen om met (aanstaande) moeders in gesprek te gaan over (stoppen met) alcohol drinken vóór, tijdens en na de zwangerschap. Ook zijn er materialen beschikbaar om zwangere vrouwen te ondersteunen bij het laten staan van alcohol.

Autisme, vroegsignalering

Doelgroep: u bent werkzaam in de jeugdhulp of in (jeugd)gezondheidszorg als bijvoorbeeld arts, verpleegkundige, therapeut of begeleider. U heeft te maken met de behandeling of begeleiding van jonge kinderen (0-4 jaar)

B

Borstvoeding. De e-learning gaat in op het volledige proces van voorbereiden, starten en continueren van borstvoeding. Voedingscentrum

British Medical Journal/ BMJ learning

Op de site van BMJlearning is het mogelijk om verschillende modules te volgen waarvan een aantal gratis. Je moet je wel eerst registreren.

C

Communicatie rondom vaccinatie

Hoe kun je een gesprek over vaccinatie in goede banen leiden, en in het bijzonder met iemand die veel vragen of twijfel heeft, of er uitgesproken sceptisch tegenover staat? Het RIVM heeft een e-learning ontwikkeld in samenwerking met MedischeScholing.nl om meer te leren over hoe je effectief communiceert met patiënten (of ouders van jonge patiënten) over vaccinatie. In deze scholing krijg je op basis van wetenschappelijk onderzoek concrete adviezen en tips.

Centrum voor educatie en supervisie

Het Centrum voor Educatie en Supervisie (CES) biedt door heel Nederland bij- en nascholing aan voor HBO- en academisch opgeleide professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, leerlingenzorg en de zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

D

E

F

G

Gastro-oesofageale reflux(ziekte) bij baby’s. NutriTorial

E-learnings geaccrediteerd voor jeugdartsen: je dient in te loggen om de e-learning te kunnen bekijken.

H
I
J

JGZ Richtlijnen-JGZ academie

De JGZ-academie biedt e-learning modules voor de jeugdgezondheidszorg. Jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten kunnen via JGZ-academie zelfstandig verschillende e-learning modules volgen.

K

Koemelkallergie; nieuwste inzichten in het bevorderen van tolerantie

Bohn Stafleu van Loghum heeft in samenwerking met Francoise Langens, arts, de geaccrediteerde nascholing ‘Koemelkallergie; de nieuwste inzichten in het bevorderen van tolerantie’ ontwikkeld. Deze nascholing behandelt eerst een aantal belangrijke basisonderwerpen. Voor meer informatie en aanmelden voor deze geaccrediteerde e-learning gaat u naar: www.mednet.nl/koemelkallergie
Om deze online nascholing te volgen dien je in te loggen op mednet.nl. Wanneer je nog niet over een account beschikt, kunt je dat eenvoudig aanmaken.

Kunstvoeding. In deze e-learning komen veel voorkomende vragen over kunstvoeding aan bod. Voedingscentrum.

L
M

Medisch Leren

Op deze site kunt u op een interactieve manier uw medische kennis vergroten. U moet eerst registreren en dan kunt u kiezen uit diverse modules. TIP: Schedelvormafwijkingen, kinderoncologie, S van Turner. Ook is het mogelijk om je op de hoogte te laten houden van nieuwe e-learningmodules.

N

NutriTorial educatieve films voor kinderartsen

De NutriTorials zijn ontwikkeld voor kinderartsen en bieden hen de mogelijkheid inhoudelijke kennis over een specifiek onderwerp snel op te frissen. Denk daarbij aan onderwerpen zoals metabolic imprinting, borstvoeding, voedingsproblemen en smaakontwikkeling.
Je dient in te loggen om de films te kunnen bekijken.

O

Ongedocumenteerden, cursus gezondheidszorg voor

Module 1 gaat over ongedocumenteerden in Nederland en toegang tot zorg. Module 2 gaat over zorg verlenen aan ongedocumenteerden.

P

Post Partum Depressie, Trimbos: Signaleren

In de nascholingscursus “Signaleren postpartum depressie” leer je in zes online lessen van ongeveer 30 minuten depressieve klachten bij zwangere en pas bevallen vrouwen te herkennen en te bespreken, vrouwen te adviseren en te motiveren preventieve actie te ondernemen, en te monitoren wat vrouwen met de adviezen doen.

Praktische Pediatrie

Na het aandachtig lezen van het tijdschrift kun je een kennistoets afleggen. Deze toetsen zijn geaccrediteerd door de NVK

R

Rijksvaccinatieprogramma, achtergronden van het

Deze gratis e-learning van de NSPOH is een verdiepende scholing. Na het volgen van de e-learning beschik je over de inhoudelijke kennis om veelgestelde vragen en zorgen van ouders over vaccineren en het RVP te beantwoorden en het gesprek daarover met ouders te voeren.

Rookvrije start

Hoe motiveert je (aanstaande) ouders om te stoppen met roken? Hoe reageer je op veelvoorkomende misvattingen? Wanneer en naar wie verwijs je door? In de e-learning Rookvrije Start staan deze vragen centraal.

S

Social Media voor Jeugdartsen, basiscursus.

Cursus voor beginners. Gemaakt door collega jeugdarts en onderzoeker: Rianne Reijs. Nog geen ervaring met sociale media, bekijk dan de presentatie.

T

U

V

Vluchtelingen en asielzoekers’, NSPOH: Publieke gezondheid

De eerste e-learningmodule ‘publieke gezondheid vluchtelingen en asielzoekers’ is nu gratis beschikbaar.

Gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 4 jaar. NutriTorial

E-learnings geaccrediteerd voor jeugdartsen. Je dient in te loggen om de e-learning te kunnen bekijken.

Vrouwelijke Genitale verminking (VGV)

Preventie VGV, site voor beleidsmakers en professionals die te maken hebben met meisjesbesnijdenis. JGZ-professionals kunnen de e-learning volgen.

W

X

Y

Z