Zorgen bij AJN over val kabinet

AJN Jeugdartsen

Ook AJN Jeugdartsen Nederland maakt zich zorgen over wat de val van het kabinet voor kinderen betekent. Uit het eerder verschenen rapport van KidsRights bleek dat met name kinderen die afhankelijk zijn van jeugdzorg en jeugdbescherming, kinderen die in armoede leven en kinderen in asielzoekerscentra kwetsbaar zijn. Dossiers voor deze belangrijke thema’s voor kinderen staan nu stil. Concrete oplossingen blijven voorlopig uit, wat zorgt voor nog meer onzekerheid. We maken ons zorgen over wat dit voor de ontwikkeling van kinderen betekent. UNICEF Nederland liet eveneens weten zich zorgen te maken om de positie van kinderen in Nederland. De organisatie roept de politiek op zo snel mogelijk te werken aan een oplossing.

Kinderlobby

Ook klinkt de roep voor een professionele kinderlobby. Philip Veerman en Inge Marit Wielinga-Pols pleiten hier voor in Het Parool. “In dit politieke strijdperk wordt, pijnlijk genoeg, nog niet opgekomen voor kinderen en toekomstige generaties.” Laten we als volwassenen verantwoordelijkheid nemen voor kinderen en hun belangen en zorgen voor álle kinderen in Nederland.

AJN Jeugdartsen Nederland blijft de ontwikkelingen hierover volgen. Ondertussen blijven jeugdartsen zich inzetten voor de individuele situatie van kinderen. Zie het Parool: https://lnkd.in/emt8FMjN #jeugdartsen #samenvooreengezondejeugd