Vier nieuwe e-learnings in de JGZ Academie

AJN Jeugdartsen

E-learning Astma

De vernieuwde e-learning Astma is gebaseerd op de JGZ Richtlijn Astma die in 2019 is herzien. In deze e-learning module leer je meer over de achtergrond van astma. Je raakt daarnaast bekend met de methode ‘Rookvrij Opgroeien’ en je weet hoe je ouders en jeugdigen kunt motiveren om te stoppen met roken. Je leert hoe je astma bij jeugdigen kunt signaleren en wanneer je moet verwijzen. Ook krijg je een beter beeld van de samenwerkingspartners rondom astma. Zodra je de module doorlopen hebt kun je de toets maken en kom je in aanmerking voor accreditatie.
De accreditatie voor deze e-learning is aangevraagd. 

E-learning Zindelijkheid

In deze e-learningmodule komen de stappen die in de JGZ Richtlijn Zindelijkheid urine en feces zijn omschreven aan bod. Door middel van praktijkgerichte cases leer je keuzes maken. Zo krijg je goed zicht op wat je al weet en wat je nog kunt leren. Er komen in totaal 7 verschillende cases aan bod. Elke casus is gekoppeld aan een specifieke leeftijdscategorie en problematiek. De e-learningmodule sluit af met een toets waarmee je meteen je kennis kunt testen.
De accreditatie voor deze e-learning is aangevraagd.

E-learning Uniform Registreren

Met behulp van de tool ‘Samen e-learning maken’ hebben JGZ-organisaties de e-learning Uniform registreren ontwikkeld. Deze e-learning gaat in op wet- en regelgeving met betrekking tot dossiervorming, het Landelijk Professioneel Kader (LPK), de Basisdataset JGZ, inhoudelijke registratie en inzage/afschrift van het digitaal dossier.
De accreditatie voor deze e-learning is aangevraagd.

E-learning Mondzorg

De e-learning Mondzorg is ook ontwikkeld met de tool ’Samen e-learning maken’. ​In deze e-learning leer je meer over mondgezondheid, cariës en gezonde mondgewoonten. Tevens vergroot je je kennis over preventief tandheelkundig gedrag en weet je wanneer je een kind naar een Mondzorgverlener verwijst. In deze e-learning worden per leeftijdscategorie de normale ontwikkeling, de aandachtspunten en de preventieve bijdrage van de JGZ besproken.
Deze e-learning is geaccrediteerd.

Bekijk de e-learnings in de JGZ-academie