Over drugscriminaliteit onder jongeren: dealenmetdrugs.nl

AJN Jeugdartsen

Er is veel informatie te vinden over drugsgebruik bij jongeren. De kans is groot dat jij de signalen van drugsgebruik goed herkent en dat je weet wat de gevolgen en risico’s zijn. Over drugscriminaliteit onder jongen is veel minder bekend. Zo is niet meteen duidelijk welke hulp jij kan inschakelen als je in contact komt met jongeren die werken in de drugscriminaliteit of als ongeruste ouders hun zorgen met je delen. De website dealenmetdrugs.nl brengt daar verandering in en wil het bewustzijn bij ouders over drugscriminaliteit onder jongeren vergroten.

Signalen herkennen, erover praten en hulp zoeken

Je kind doet geheimzinnig over met wie hij of zij steeds contact heeft. Dit kan een signaal zijn van drugscriminaliteit. Op de website dealenmetdrugs.nl vind je tien veelvoorkomende signalen van drugscriminaliteit. Herken jij ze? Ook worden tips gegeven om het gesprek over vermoedens van drugscriminaliteit aan te gaan met jongeren. De website geeft ook overzicht van de hulp die ouders kunnen inschakelen, waaronder het leggen van contact met de wijkagent en jongerenwerkers. Ouders kunnen ook steun en advies vinden bij een stichting van ervaringsdeskundige ouders. Jongeren kunnen anoniem hun verhaal kwijt in de chat van Fier!

 Ervaringsverhalen (gezocht)

Daarnaast wil dealenmetdrugs.nl een platform zijn met verhelderende ervaringsverhalen over drugshandel en -criminaliteit, vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo vind je er nu het eerlijke en heftige verhaal van ex-dealer Daniel en het verhaal van Diana die als moeder voor hete vuren heeft gestaan doordat haar zoon in de criminaliteit belandde. Heb jij als professional ervaring met drugscriminaliteit onder jongeren en wil je bijdragen aan dit verhalenplatform? Of ken je een jongere of ouder die bereid zou zijn om (anoniem) zijn verhaal te delen? Neem dan zeker contact op via de website.

 Een initiatief van Noord Holland Samen Veilig

De website Dealenmetdrugs.nl is een initiatief van Noord Holland Samen Veilig (NHSV). NHSV is een samenwerkingsverband van de 32 gemeenten, Openbaar Ministerie en politie in de eenheid Noord-Holland.

Bekijk hier de website www.dealenmetdrugs.nl