Bijhouden geldigheid jeugdarts AGB-registratie voor verwijzing

AJN Jeugdartsen

Vektis heeft afgelopen jaar de systemen geüpdatet waardoor de geldigheid van de AGB-registratie op basis van AJN-lidmaatschap (in ieder geval) een keer per jaar zal worden herijkt.

Wat houdt dit in? 

Per 1 januari 2024 zal, indien men basisarts is én geen AJN-lid is, de AGB-registratie om te kunnen verwijzen komen te vervallen.

Ben je als basisarts wel AJN-lid dan hoef je niets te doen en blijft de registratie gewoon van kracht. Voor jeugdartsen KNMG en Artsen M+G/jeugdgezondheid veranderd er niets.

Controleer je inschrijving bij Vektis

Ben je Jeugdarts KNMG en/of arts M+G, check dan wel tijdig of je profielregistratie of specialisatie ook in Vektis goed staan, anders loop je het risico onterecht je verwijsmogelijkheid te verliezen.

Het is dus belangrijk om je specialisatie / opleiding goed bij te houden in Vektis. Dit gaat niet automatisch. Het is de verantwoordelijkheid van de arts zelf om de registratie in Vektis up-to-date te houden.

Hoe zat het ook al weer?

Wanneer kan je een jeugdarts AGB-code aanvragen?

Elke basisarts kan een basisarts (8425) AGB-code aanvragen. Maar wil je een AGB-code om mee te kunnen verwijzen (8428) dan kan je deze op twee manieren verkrijgen:

  • je bent basisarts en AJN-lid dan kan je een jeugdarts (8428) AGB-code aanvragen – erkenning is mede op basis van je lidmaatschap.
  • je bent jeugdarts KNMG of arts M+G/jeugdgezondheid  – erkenning is mede op basis van je opleiding.

Momenteel veranderd er niets aan deze  werkwijze. Enige aanpassing is dat Vektis vanaf januari 2024 een controle gaat uitvoeren of je nog steeds bent opgeleid of nog steeds lid bent.