K-EETi: Collegiaal advies over vragen rondom eetstoornissen

Kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen is een belangrijk doel binnen o.a. de jeugdgezondheidszorg. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat professionals toegang hebben tot de juiste kennis en expertise. Daarom is er K-EETi: de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals.

Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als zorg- of jeugdhulpprofessional op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over al je vragen over kinderen en jongeren met een (mogelijke) eetstoornis. Dit helpt professionals beslissingen te nemen. JGZ-professional hebben een belangrijke rol in het vroegtijdig herkennen van signalen van een eetstoornis bij kinderen en jongeren, om zo tijdig de juiste hulp te kunnen bieden. De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis. Denk aan kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en verpleegkundig specialisten. Met K-EETi versterken we zorg- en jeugdhulpprofessionals in het nemen van beslissingen, en willen we vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren.

Kennis, kunde en advies

Herken je symptomen van een eetstoornis, maar weet je niet welke stappen te zetten? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe te handelen bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Advies in handvatten voor een gezin? Uit ervaring blijkt dat bellers contact leggen omdat ze behoefte hebben aan meedenken, sparren of een klankbord met betrekking tot een casus. Dit kan gaan over zowel beginnende eetproblematiek als complexe casussen. Er is behoefte aan kennis, kunde, advies en bevestiging over de te volgen koers. Het afgelopen jaar zochten veel collega’s al contact met K-EETi.

Neem contact op

De advieslijn is iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085 – 760 3375 (gebruikelijke belkosten). Weet je niet zeker waar je vraag thuishoort? De experts van K-EETi denken graag met je mee!

Meer informatie: Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Bron NCJ