Home > Agenda > Overig > Voedings- en eetstoornissen; Genderdystrofie – webinar
25 januari, 2022
van: 19.00 tot: 22.15
Online,

Het grootste deel van de avond zal gaan over voeding en eten, en wat als dit niet vanzelf goed gaat?
Wanneer spreek je van een eetstoornis? Welke kinderen zijn er meer vatbaar voor? En wat kun je doen als je het tegen komt in je praktijk?
Hoe vaak komen eetstoornissen voor in Nederland, en in onze regio?

Een hoogleraar ‘voedings- en eetstoornissen’ (UM) die op persoonlijke titel ook betrokken is bij K-EET komt dit met ons delen, en dan ook meteen uitleggen wat K-EET is.

Als tweede onderwerp gaat een gedragswetenschapper het hebben over ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder). Wat is dit precies? Een nieuw modern verschijnsel? En wat kunnen we ermee als jeugdartsen?

Daarna zal Birgit Levelink ons meenemen in de somatiek bij eetstoornissen. Welke gevolgen hebben eetstoornissen op het lichaam en waar moet je op bedacht zijn?

We sluiten de avond af met een heel ander, maar zeer belangrijk onderwerp, waar de laatste tijd veel aandacht voor is: Genderdysforie.
Wat als een kind een sterk gevoel van onvrede heeft met het geslacht waarmee het geboren en opgegroeid is? Wanneer gaat een kind dan een traject in? En wat gebeurt er allemaal tijdens zo’n traject?

Deze avond is onderdeel van het programma PAOG JGZ Maastricht 2021-2022

Accreditatie ABSG: 3 uur is aangevraagd

Meer informatie en inschrijven: PAOG Maastricht