Home > Agenda > Overig > Rondom het Rijksvaccinatieprogramma
08 december, 2023
van: 9.00 tot: 16.30
Hotel v.d. Valk, Almere

De faculty van de VMC heeft ook dit jaar een boeiend en uitdagend programma samengesteld met topsprekers, waarbij de focus ligt op het huidige rijksvaccinatieprogramma en op vaccins, die (nog) niet in het RVP zijn opgenomen.

Op vrijdag 8 december zullen we eerst stilstaan bij de invloed van leeftijd op het afweersysteem. Daarna focussen we op meningokokkenziekte en de vaccinontwikkelingen hierin: zijn er mogelijkheden voor een MenABCWY vaccin of nog breder? Later die ochtend zullen we ook stilstaan bij alle ontwikkelingen rond pneumokokkenvaccins, zowel voor kinderen als voor ouderen.

Met elkaar nadenken over individuele vaccinatieplannen blijft natuurlijk een vast onderdeel van het programma.

De middag starten we met een lezing over waterpokken en waterpokkenvaccinatie, gevolgd door bijwerkingen van vaccins: hoe verwerkt bijwerkingencentrum Lareb alle gemelde mogelijke bijwerkingen.

We sluiten af met een lezing over de overdracht van antistoffen bij te vroeg geboren kinderen als de moeder tijdens de zwangerschap is gevaccineerd. Dit is de opmaat naar een debat over maternale vaccinaties: we discussiëren met elkaar over de meerwaarde van maternale vaccinaties, het toenemende aanbod hiervan en wat dat kan doen met de vaccinatiebereidheid.

Kortom…. Een interessant en afwisselend programma.

Mede namens de Faculty heet ik u allen van harte welkom bij de volgende bijeenkomst op 8 december  a.s. in het v.d. Valk hotel in Almere

De bijeenkomst wordt gestreamd. Zowel fysieke als online deelname is mogelijk.

Accreditatie ABAN is aangevraagd

Voor meer informatie, deelnamekosten en inschrijving:

https://vaccinologymasterclass.org/eendaagse-jgz-masterclass-2023/