Home > Agenda > Overig > Neurologisch onderzoek bij jonge kinderen – live webinar
15 februari, 2022
van: 20.00 tot: 21.15
Online,

Op veler verzoek  staat nu het neurologische onderzoek bij het jonge kind (0-4 jaar) centraal. Voor zorgverleners is het vaak lang geleden dat hieraan aandacht is besteed, terwijl neurologische problemen in de dagelijkse praktijk veel voorbijkomen. Daarom dit webinar over het neurologisch onderzoek bij jonge kinderen: wat ziet u en wat kunt u ermee?

Het doen van neurologisch onderzoek bij jonge kinderen is nóg uitdagender dan bij de oudere kinderen. Goede observatie van spontane motoriek is de basis. Daarnaast kan bij zuigelingen door middel van speciale testen extra informatie verkregen worden. We gaan samen de systematiek van het neurologisch onderzoek bij het jonge kind stap vóór stap doorlopen en beoordeling oefenen. U kunt denken aan tonusproblemen, vaardigheidsstoornissen, pathologische reflexen, bijzondere patronen, afwijkingen in cognitie en gedrag.

Aan de hand van filmpjes krijgt u handvatten hoe te kijken en te interpreteren wat u ziet. Is het patroon normaal of is het afwijkend? In het geval van een afwijkend patroon, ligt het probleem dan in het centrale zenuwstelsel of het perifere zenuwstelsel?

Na het volgen van dit webinar bent u in staat basaal neurologisch onderzoek uit te voeren en kunt u een aantal klassieke beelden herkennen.

Accreditatie ABSG 1 punt

Meer informatie en aanmelden: Scem