7 nieuwe opvoedfilmpjes met ouders, pubers en deskundigen aan het woord

AJN Jeugdartsen

Er zijn 7 nieuwe opvoedfilmpjes beschikbaar in de reeks van Opvoedinformatie Nederland met presentatrice Fiona. Aan deze nieuwe reeks werkten ouders, pubers en deskundigen van VeiligheidNL, Rutgers en de schrijfster van het boek “De eerste 1000 dagen” mee. De nieuwe filmpjes gaan over de eerste 1000 dagenbabysignalendriftbuientaalontwikkelinggevoelens puberinternet en seks en risicovol buiten spelen.

Waarom deze opvoedfilmpjes?

Opvoedinformatie Nederland biedt al jaren betrouwbare opvoedinformatie aan in tekstvorm. De behoefte aan informatie via beeldmateriaal werd onder ouders en professionals steeds groter. We zijn in deze trend meegegaan door een filmpjesproject op te zetten. Hier zijn inmiddels 43 opvoedfilmpjes uitgekomen en we blijven nieuwe filmpjes ontwikkelen. Zo zorgen we dat je als professional ouders op een gemakkelijke manier kunt informeren.

Wat kun jij met deze opvoedfilmpjes?

  • De filmpjes bieden eenduidige, betrouwbare opvoedadviezen, gevalideerd door wetenschap, praktijk en ouders zelf.
  • Je kunt de filmpjes voorafgaand, tijdens of na afloop van een consult aan een ouder laten zien of sturen. Zo blijft er tijdens het consult meer tijd over voor de specifieke vragen van ouders.
  • Vertoon de filmpjes in de wachtkamer. Door ondertiteling zijn ze goed te volgen.
  • Via YouTube deel je de filmpjes makkelijk via je nieuwsbrief, social media of website.

Bron: Opvoedinformatie Nederland