Home > AJN ambassadeur – Visus InZicht – Vasanthi Iyer

Maak kennis met Vasanthi Iyer, arts M&G, jeugdarts KNMG

Vasanthi is opleider van jeugdartsen bij TNO en zet zich al ruim 20 jaar in voor gezonde kinderogen. In het begin was dit via praktijkonderzoek naar een nieuwe screeningsmethode, de Brucknertest variant, gevolgd vervolgens met de onderzoeksvraag of de APK-kaart en VOV effectief worden gebruikt bij 3-jarigen. Deze laatste leidde tot een publicatie bij het Tijdschrift van Jeugdgezondheidszorg in 2017: Het oogonderzoek in de jeugdgezondheidszorg op de leeftijd van 3 jaar: ruimte voor verbetering.

Vers van de pers
24 september 2022: De Telegraaf, Vasanthi Iyer vertelt over de lanceringsbijeenkomst ‘Knikker Myopie de wereld uit’ en haar ontmoeting met koningin Maxima in de rubriek De onvergetelijke werkdag.

Inzet met andere professionals en het Oogfonds
Vermijdbare slechtziendheid bij de jeugd voorkomen is de passie van Vasanthi en ze zet zich daarvoor in, ook als AJN-ambassadeur, samen met andere professionals gesteund door het Oogfonds landelijk. Zie hier de site van Zicht op Buiten.

Er zijn inmiddels meerdere documenten verschenen naar aanleiding van deze samenwerking

12 juli 2022: Rates of spectacle wear in early childhood in the Netherlands

12 juli 2021: TSG Natuurlijk naar buiten.

Standpunt Beeldschermgebruik van dichtbij

Factsheet beeldschermgebruik van dichtbij 2019

Toolkit Verantwoord Beeldschermgebruik (Input factsheet gebruikt voor Onderwijs professionals):

Alleen gezamenlijk en met intersectorale samenwerking kunnen we resultaten boeken: samen strijden voor het voorkomen van vermijdbare slechtziendheid in Nederland!

Contact: vasanthi@ajnjeugdartsen.nl