Home > Vakinhoudelijk > Artikelen AJN

Samen voor een gezonde jeugd!

Het document Samen voor een gezonde jeugd is herzien. In dit document staan de visie en de vijf rollen (medicus, verbinder,  duider, richtgever en vernieuwer) van de jeugdarts. De jeugdarts van de toekomst is een arts Maatschappij + Gezondheid/Jeugdgezondheid die brede sociaal-medische kennis inzet voor het zo gezond mogelijk , veilig en kansrijk opgroeien van […]

JA! 57 Lustrum

In deze lustrum-editie kijken we terug en blikken we vooruit met o.a. een interview met staatssecretaris Maarten van Ooijen, een stelling over wetenschappelijke inzichten versus modetrends, ziekteverzuim leerlingen en nog veel meer. Lees van april 2023.

Wil je jouw kennis en ervaring delen?

We ontvangen regelmatig verzoeken om als AJN een bijdrage te leveren aan werkgroepen en richtlijnen van netwerkpartners. Het is heel mooi dat onze partners ons weten te vinden, en we de kans krijgen om bij te dragen vanuit onze kennis en ervaring als jeugdartsen. Op dit moment zijn we op zoek naar collega’s die een […]

ABC dag over medisch leiderschap en kinderarmoede

Na ruim twee jaar en een keer verzetten vond op zaterdag 21 januari de ABC dag plaats. Het thema van deze bijeenkomst in Amersfoort was ‘Medisch leiderschap & kinderarmoede’. Astrid Nielen en Irene Peters gingen in op de verschillende rollen als jeugdarts. Gera Nagelhout, bijzonder hoogleraar Gezondheidsbevordering sprak over wat wel en wat niet werkt […]

JA! 56 Klimaat

Het Klimaat is een hot item! Laat dit magazine jou als jeugdarts inspireren. Lees hier de JA! van november 2022. Meerdere JA’s! terug lezen? OVERZICHT. Wil je een bijdrage leveren aan JA! 57, contact dan de hoofdredactie (Roselin van der Torren).  

JA! 55 HPV

Klik hier voor JA! 55. Meerdere JA’s! terug lezen? OVERZICHT. Wil je een bijdrage leveren aan een JA! contact dan de hoofdredactie (Roselin van der Torren).

JA! 54 Prematuur

Prematuur. Over een positieve benadering richting ouders, de ontwikkeling van aandachtsvaardigheden, de GroeiGids en app, en meer. Lees hier de JA! van april 2022.

JA! 53 Leven lang leren

Een leven lang leren, voor wie geldt het niet? Laat dit magazine jou als jeugdarts inspireren! Lees hier de JA! van november 2021. Meerdere JA’s! terug lezen? OVERZICHT. Wil je een bijdrage leveren aan JA! 54 (wij zoeken nog schrijvers voor januari 2022), mail dan de redactie.