Home > Enthousiaste en kritische leden gezocht om niet-JGZ Richtlijnen mee te lezen

De AJN wordt regelmatig benaderd om te reageren op niet-JGZ Richtlijnen. De onderwerpen van deze richtlijnen zijn heel gevarieerd: van hoorzorg tot neonatale cholestase.

Sinds 2022 hebben we een paar actieve collega’s bereid gevonden om deel te nemen aan de ‘meeleesgroep’ voor deze richtlijnen. We zijn nu op zoek naar versterking van deze meeleesgroep.

Deelname aan de groep betekent dat je gemaild wordt als er een verzoek binnenkomt. Je bent altijd vrij om aan te geven of je wel of niet wilt reageren op de richtlijn, afhankelijk van je interesses en mogelijkheden op dat moment.

Als je wilt reageren doe je dat vooral vanuit het oogpunt van de jeugdarts (en de JGZ in het algemeen): staan er aanbevelingen voor de jeugdarts/JGZ in, en zijn deze haalbaar? Kan de jeugdarts/JGZ misschien meer bieden dan in de richtlijn staat beschreven?

Door mee te doen draag je er aan bij dat de expertise van de jeugdarts breder bekend wordt, en de samenwerking met netwerkpartners wordt verbeterd.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jacqueline Duerloo via secretaris@ajnjeugdartsen.nl!