Home > Nieuws > Nieuws vak > Website Zomaar Zindelijk

De website Zomaar Zindelijk is een laagdrempelige en toegankelijke site, vol met filmpjes en informatie voor ouders, opvoeders en professionals over hoe kinderen te leren zindelijk te worden en blijven. Een van de doelen van deze nieuwe website is dat kinderopvang en scholen in Assen, jeugdhulpverlenings- en welzijnsinstellingen en gezondheidszorg op dezelfde manier naar zindelijkheidsproblematiek kijken.

Een laagdrempelige en toegankelijke site, vol met filmpjes en informatie voor ouders, opvoeders en professionals over hoe kinderen te leren zindelijk te worden en blijven. Een van de doelen van deze nieuwe website is dat kinderopvang en scholen in Assen, jeugdhulpverlenings- en welzijnsinstellingen en gezondheidszorg op dezelfde manier naar zindelijkheidsproblematiek kijken.

Steekt een kind in de klas een vinger in de lucht omdat het naar de wc moet? Belonen en naar de wc laten gaan. Aandrang heeft voorrang. Een kind leert dan op een ontspannen manier zindelijk te worden. De site is tot stand gekomen door een samenwerking van mensen uit onderwijs, jeugd- en gezondheidszorg.

Het Preventiefonds leverde hieraan een financiële bijdrage. Het Preventiefonds is een fonds dat initiatieven van inwoners, vrijwilligers- of professionele organisaties stimuleert die gericht zijn op een samenleving waar in iedereen meedoet en meetelt. Kijk hier voor meer informatie:  zomaarzindelijk.nl.