Home > Nieuws > Nieuws vak > Stoptober komt eraan; tips, flyers en meer

De voorbereidingen voor de zesde editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’ zijn inmiddels begonnen! De AJN is partner van de Alliantie Nederland Rookvrij!
De landelijke campagne start op 6 september. Een maand later, op 1 oktober, stoppen de Stoptober-deelnemers 28 dagen met roken.

Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2019 de inzet van Stoptober via het zorgnetwerk. Zodat koepels en zorgverleners de campagne tijdig en adequaat bij hun achterban en patiënten onder de aandacht kunnen brengen. Hieronder lees je wat het Trimbos-instituut zoal te bieden heeft.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes

De Stoptober Toolkit 2019 is vanaf heden te bestellen. Je kunt dit GRATIS doen via de Trimbos-webwinkel.

Een Stoptober-toolkit bevat:

      2 posters
      100 flyers
      100 visitekaartjes

Als je de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvang je deze in de loop van augustus. Zo heb je het materiaal in huis wanneer de campagne start. Zolang de voorraad strekt, OP=OP!

Lokale of regionale afstemming

Wil je aanhaken aan een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wil je hier zelf het voortouw in nemen? Dan kan afstemming gezocht worden met de eigen GGD-regio. Je kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl.

Meer informatie op website Trimbos

Bovenstaande en meer vind je op deze website. Hier lees je wat Stoptober precies inhoudt en hoe je zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vind je er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken, en handvatten om Stoptober in te bedden in de contactmomenten. Heb je na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

Publiekssite en inschrijven

Patiënten en cliënten kunnen vanaf 6 september volop terecht op Stoptober.nl. Hier vinden zij onder meer informatie over de Stoptober-app, social media, en kunnen zij zich inschrijven!