Home > Nieuws > Nieuws vak > Opvoedinformatie Nederland onder de vlag van het NJi

Per 1 januari 2020 gaat Stichting Opvoeden.nl als zelfstandig label verder bij het Nederlands Jeugdinstituut onder de nieuwe naam: Opvoedinformatie Nederland. Voor de Stichting mede aanleiding om de resultaten die in de eerste drie kwartalen 2019 zijn geboekt op een rij te zetten. Kern is dat de betrouwbare opvoedinformatie gebruikt wordt door alle GGD’en met jeugdgezondheidszorg, gemeenten en CJG’s.

Samen met ouders
De Stichting werkt ook voor en met ouders aan opvoedinformatie. In 2017 hebben ze met Ouders & Onderwijs het Landelijk Ouderpanel opgericht; nu circa 5.000 leden. Via het panel laat zij teksten en filmpjes uit de betrouwbare opvoedinformatie toetsen. Ook zet zij zich in voor de vertaling van JGZ-richtlijnen voor en met ouders. Het is gelukt om JGZ-richtlijnen te vertalen voor ouders en gelijktijdig publiceren met de richtlijn, en het Landelijk Ouderpanel in te zetten bij het beoordelen van nieuwe richtlijnen.

Filmpjesproject
Samen met 11 partners uit de jeugdgezondheidszorg ontwikkelen ze filmpjes die gebaseerd zijn op de betrouwbare opvoedinformatie. Andere organisaties kunnen zich ook bij dit project aansluiten. Filmpjes over onder andere pesten, kraamtijd, mediagebruik, borstvoeding, kolven, eettips voor peuters, alcoholgebruik, drugsgebruik en seksuele voorlichting.

Lees hier de rapportage Opvoeden.nl januari-oktober 2019 over de resultaten van de afgelopen negen maanden.

Klik hier voor het nieuwe logo

Organisatiewebsite: www.opvoedinformatie.nl