Home > Nieuws > Nieuwe versie ‘beslisboom kind wel of niet naar opvang/school?’ 6 feb

12 februari is er met behulp van de verkregen feedback wederom een update gedaan aan de bomen zie HIER

Er is een nieuwe versie van de beslisboom (6 februari 2021). De aanpassingen zitten in de (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Hieronder vindt u alle wijzigingen op een rij.

Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind naar de kinderopvang/school mag komen of niet. De Engelstalige versie van de beslisboom volgt z.s.m. De 12+ beslisboom voor kinderen van 12 jaar en ouder en volwassenen is ook vernieuwd.

Beslisboom 0 jaar t_m groep 8 – BOinK_AJN_RIVM_ 060221

 

Beslisboom 12 jaar plus uit of thuis – BOinK_AJN_RIVM_060221

12+ beslisboom

De 12+ boom is ook aangepast (versie 6 februari 2021). Deze beslisboom kan worden gebruikt om te toetsen of pedagogisch medewerkers/docenten naar het werk mogen. De aanpassing in deze boom zit in de testmogelijkheden: in veel gevallen kunnen personen van 12 jaar en ouder zich ook laten testen als ze geen klachten hebben. En er wordt geen onderscheid meer gemaakt in leeftijd van een huisgenoot met klachten.