Home > Nieuws > Nieuws vak > Nieuw: Opleiding tot vertrouwensarts

Voor basisartsen en beginnend vertrouwensartsen start in september een nieuwe tweejarige opleiding. Deze opleiding medische expertise kindermishandeling en huiselijk geweld (vertrouwensarts) is onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij + Gezondheid, en wordt aangeboden door de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH).

Wat doet een vertrouwensarts
Als vertrouwensarts zet je jouw medische expertise in bij adviezen en meldingen waarbij bijvoorbeeld sprake is van lichamelijke mishandeling, seksueel misbruik of mishandeling in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblematiek. Je werkt op het snijvlak van medische en sociaal-maatschappelijke problematiek. Inge Jepkes, vertrouwensarts in opleiding: “Wat wij doen, kan enorm effect hebben. Vaak is er sprake van geweld dat van ouder op kind overgaat en maar doorgaat en doorgaat. Veel daders zeggen: ik werd ook geslagen, ik wil dit niet maar ik ben machteloos in deze situatie. Als wij een knip kunnen zetten in die keten… Dat is speciaal.” Lees het hele interview: een veilig thuis voor iedereen met Inge op artsmg.nl.

Nieuwsgierig geworden?
Meer informatie over de opleiding vind je op www.nspoh.nl. Lees meer over het sollicitatieproces op www.artsmg.nl. De sollicitatieperiode is van 1 februari tot en met 7 maart 2021.