Home > Nieuws > Nieuws vak > Gratis e-learning over genderidentiteit

Kinderen gaan rond een jaar of drie beseffen dat ze een jongen of een meisje zijn. Pas rond vijf jaar beseffen ze dat hun sekse vaststaat.

Blijkt een kind ongelukkig met zijn of haar genderidentiteit en duurt dat langer dan een paar maanden, dan is het tijd om wat te doen. Het is niet belangrijk om op deze leeftijd zeker te weten of een kind transgender is of niet. Voor kleuters is (fysieke) behandeling sowieso nog niet aan de orde, dus in feite is de vraag of een kind transgender is, niet relevant. Ondersteunen in de identiteitsontwikkeling, waar die ook toe leidt, is echter wel belangrijk.

Bespreekbaar maken met kind en ouders kan al enorm opluchten. Bijvoorbeeld ook dat normaal experimenteergedrag bij de leeftijd hoort en niet zorgwekkend hoeft te zijn.

E-learning ‘Jong en transgender’

De basismodule ‘Jong en transgender’ voor professionals in de jeugdgezondheidszorg geeft uitleg over gender diversiteit in het algemeen, en transgender gevoelens in het specifiek. Het doel van de online training is het aanreiken van taalgemak en een vermindering van de handelingsverlegenheid. Het is een module voor medewerkers in de jeugdgezondheidszorg en andere professionals die met jeugdigen in de leeftijdsgroep 2-18 jarigen werken.

Meer informatie: Movisie Academie

en transgenderinfo.nl