Home > Nieuws > Nieuws vak > E-learning transitie naar ouderschap en hechtingsprocessen

Babykennis heeft een E-learning gemaakt over de transitie naar ouderschap en hechtingsprocessen.

Over Babykennis
Al het aanbod van Babykennis is ontwikkeld vanuit de Infant Mental Health-visie. In deze wetenschappelijk sterk onderbouwde visie wordt er vanuit gegaan dat de ontwikkeling van kinderen beïnvloed wordt door de relatie met hun ouders en verzorgers. De basis van deze relatie wordt al tijdens de zwangerschap gelegd. De eerste levensjaren zijn van groot belang voor de ontwikkeling, omdat het babybrein ontzettend snel groeit. Het babybrein groeit door de ervaringen die de baby opdoet en voor deze ervaringen zijn baby’s volkomen afhankelijk van hun ouders/verzorgers. Daarom is het belangrijk om al op zeer jonge leeftijd aandacht te besteden aan de relatie tussen ouders en hun baby.

E-learning is een basiscursus toegepaste IMH
Met scholing en training aan zorgprofessionals, wil Babykennis graag een bijdrage leveren aan de meest kansrijke start voor alle baby’s van Nederland en België.

De E-learning transitie naar ouderschap en hechtingsprocessen, is een basiscursus toegepaste IMH (Infant Mental Health). Het is een mooie manier om kennis te maken met het IMH gedachtegoed en geeft veel handvatten voor de praktijk. Alle informatie over de E-learning.

De E-learning is geaccrediteerd door V&VN voor de jeugdverpleegkundigen. Ook voor jeugdartsen is het een waardevolle aanvulling op bestaande kennis.