Home > Nieuws > Nieuws vak > Animatie voor professionals maakt onzichtbare gevaren derdehands rook zichtbaar

Derdehands rook is bij zowel ouders als zorgprofessionals nog niet altijd bekend. Met derdehands rook bedoelen we de stoffen die tijdens het roken neerdalen in de omgeving en achterblijven nadat een roker klaar is met roken. In de nieuwe animatie voor zorgprofessionals zien we waarom het belangrijk is om hierover met ouders te praten én waarom het voor de gezondheid van kinderen zo belangrijk is om als zorgprofessional zelf ook rookvrij te zijn.

Ga met ouders in gesprek

Niet alleen ouders, maar ook zorgprofessionals zijn nog niet altijd op de hoogte van derdehands rook. In de nieuwe animatie derdehands rook voor zorgprofessionals zien we hoe giftige rookdeeltjes neerslaan op kleding, huid en haren. Zo krijgen kinderen van ouders die buiten roken nog steeds schadelijke stoffen uit tabaksrook binnen.

De animatie roept zorgprofessionals op om ouders te informeren over derdehands rook. Dit kan ouders motiveren om te stoppen met roken.

Aan de slag

Help mee om te zorgen voor een rookvrije omgeving voor ieder kind. Ga met ouders in gesprek over stoppen met roken en meld ouders aan voor de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Meer informatie en materialen? Ga naar de website Rookvrije Start. Hier vindt u ook een filmpje over derdehands specifiek voor ouders. Zelf stoppen met roken? Kijk op www.ikstopnu.nl

Kijk hier de animatie voor professionals

Bron: Trimbos instituut