Home > Nieuws > Nieuws AJN > Aanmelden AJN-dag 16 apil nu mogelijk: Jeugdarts in de wijk!

Jeugdarts in de wijk! Hoe kan de jeugdarts van betekenis zijn buiten de spreekkamer? In de wijk, in het stadsdeel, in de gemeente. Eveline Crone, Niels Hermens, Micha de Winter, Ahmed Marcouch en Henno Oldenbeuving spreken zich hierover uit, tijdens de eerstvolgende AJN-dag, vrijdag 16 april.

Eveline Crone is onderzoeker (hersen)ontwikkeling van jonge mensen aan de Erasmus Universiteit. Crone trok de wijk in voor onderzoek naar de impact van corona; wat vinden en voelen jongeren nu eigenlijk en wat kunnen jeugdartsen doen? Niels Hermens, senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut, stuurt projecten aan die zich richten op (meer) gezondheid in de wijk en effectieve wijk- en buurtaanpakken. Welke partijen heb je daarvoor nodig? Waar zit ruimte voor de jeugdarts? En hoe zit het met de middelen en de borging van succesvolle werkwijzen?
Micha de Winter vooral bekend als hoogleraar maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, belicht de toekomst van onze jongeren, ook in het licht van de coronacrisis. Dramatiseren we niet te veel en waar ligt de balans? Wat is belangrijk voor kinderen en jongeren om te lezen en  te horen (ook van de jeugdarts!) Ahmed Marcouch mag ook niet ontbreken! De burgervader van Arnhem deelt onder meer op social media vrijwel dagelijks wat de stad en hem persoonlijk bezighoudt. Wat levert dit op?! Als voorzitter van VGGM weet hij ook als geen ander wat Publieke Gezondheid inhoudt; hoe kunnen jeugdartsen/sociaal geneeskundigen ‘PG’ en preventie beter op de landelijke radar krijgen?
Henno Oldenbeuving – docent en ontwikkelaar – staat, tot slot, ook garant voor een flinke dosis inspiratie voor professionals die dag-in, dag-uit met kinderen, jongeren en gezinnen werken. Wat staat ons met de generatie van nu – vol ‘toffe’ vloggers en influencers – te wachten? Wat is de invloed van wijken, waarom verschillen ze zo en wat zegt opleiding: vmbo of het gym? Hoe doen we het als maatschappij in dit geheel? En bovenal: wat vinden onze jongeren? Boeien?

Accreditatie en aanmelden
Zeker in deze coronatijd waarin we extra oor en oog mogen hebben voor wat er leeft in de wijk, zijn de benaderde sprekers onze aandacht dubbel en dwars waard!

Aan de accreditatiepunten wordt gewerkt. Voor nu: blok de datum van 16 april in de agenda! Aanmelden is ook al mogelijk via de AJN-app / Mijn AJN