Home > Agenda > Overig > Webcast Spierziekten
01 juli, 2020
van: 20.30 tot: 22.00

Spierziekten zijn vrij zeldzaam. Toch komen ze gezamenlijk vaker voor dan bijvoorbeeld MS of Parkinson. In Nederland lijden er meer dan 200.000 mensen aan één van de ongeveer 600 verschillende spierziekten. Een spierziekte kan zich op alle leeftijden voordoen en ontwikkelt zich vaak progressief, hierdoor is de vroege herkenning van de, vaak vage, klachten van belang. Een jeugdarts kan een cruciale rol spelen in de herkenning van de verschillende spierziekten.

Casussen uit de praktijk
In onze geaccrediteerde webcast (van 1,5 uur) op MedNet worden verschillende casussen uit de praktijk besproken. Met wat voor klachten zijn patiënten bijvoorbeeld bij hun huisarts of fysiotherapeut gekomen? En, hoe zag het pad tot diagnosestelling eruit? De nadruk in deze uitzending ligt vooral op de verschillende ‘rode vlaggen’ en hoe u deze kunt herkennen. Met de verschillende casussen krijgt u handvatten aangereikt die u eenvoudig kunt toepassen in uw praktijk om patiënten met spierziekten eerder te herkennen.

De webcast wordt gemaakt in samenwerking met Femke van Gennip (huisarts in Doorn), Bart Bartels (fysiotherapeut bij het UMCU) en dr. Ludo van der Pol (neuromusculair neuroloog bij het UMCU).

Tijdens de live uitzending is er gelegenheid om vragen te stellen aan de verschillende sprekers. Na afloop zal er een versie van deze webcast online beschikbaar komen om later nog eens terug te kijken.

Aanmelden en accreditatie
U kunt zich aanmelden via onze website à www.herkenspierziekten.nl

De webcast is voor huisartsen met 2 punten geaccrediteerd en kan daarmee ook voor de jeugdartsen in de 25% vrije ruimte worden gebruikt.