Home > Agenda > Overig > Voedingsproblemen bij kinderen, regionale nascholingen vanaf 22/09 (Zwolle)
22 september, 2022
van: 16.15 tot: 20.00
Onder meer Zwolle,

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Programma van 16.15 – 20.00 uur

Tijdens de regionale SCEM-nascholingen dit keer aandacht voor twee actuele thema’s ‘Koemelkallergie: nieuwe inzichten en richtlijn’ en ‘ARFID: wat is het en hoe te behandelen’ waarmee jij, zorgprofessional in de jeugdgezondheidszorg, veel te maken hebt. Elk onderwerp wordt belicht door de experts op het vakgebied en tevens inspirerende sprekers. Aan de hand van een aansprekende casus of filmpjes geven zij je praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Koemelkallergie: is vermijden nog wel een goed idee?
Voor pinda en kippenei is het duidelijk: vroeg introduceren en blijven eten is de manier om een allergie met IgE-afweerstoffen te voorkomen. Maar hoe zit dat met koemelk? Wanneer moet je denken aan een gevaarlijke allergie met IgE afweerstoffen? En wanneer noemen we iets een koemelkallergie maar weten we eigenlijk niet zeker of het wel een allergie is? En we kijken naar de nieuwe multidisciplinaire richtlijn koemelk-allergie (gereed 2023-2024). De nieuwe inzichten vragen een nieuwe afweging.

ARFID; What is it? And How to get rid of it?
Kun je je dit voorstellen: een gezin aan tafel, spaghetti met tomatensaus als diner. De tweede telg aan tafel klemt zijn kaken stijf op elkaar. Er gaat geen hap naar binnen. Herkenbaar? Doodnormaal? Of een probleem?
Wat is ARFID (avoidant/restrictive food intake disorder), waarom is het een ernstig probleem en wat is de stand van zaken met betrekking tot de behandeling? Aan de hand van casuïstiek en praktische voorbeelden kijken we naar de rol die verschillende (para)medici spelen tijdens het behandelen.

Accreditatie: aangevraagd bij ABSG, NVK, Kwaliteitsregister V&V, VSR en ADAP (NVD)

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.