Home > Agenda > Overig > Voeding en eetgedrag bij peuters
11 november, 2022
van: 9.30 tot: 12.30
Online,

Vragen over voeding en eetgedrag van peuters vraagt specifieke expertise van de JGZ-professional. Naast het volgen van groei en ontwikkeling verschaf je informatie over gezonde voeding en leeftijdsadequaat eetgedrag. Je preventieve taak is groot. Leren eten is een complex geheel van diverse factoren. Aan ouders en verzorgers geef je adviezen om verstoorde patronen op deze gebieden te voorkomen. Normaliseren, adviseren, begeleiden en verwijzen zijn allemaal mogelijkheden als het gaat om voeding en eetproblemen bij peuters.

Door middel van de gegeven informatie, het kijken naar beeldmateriaal, het oefenen van gespreksvaardigheden met casusmateriaal gaan we met elkaar aan de slag. Zo wordt het een direct praktisch bruikbare scholing. We besteden aandacht aan wat goede voeding is voor peuters, wat leeftijdsadequaat eetgedrag is en wat voor opvoedadviezen je ouders kunt geven. Ook gaan we gericht kijken naar het contact dat je met ouders hebt, wat zijn daar aandachtspunten in en hoe ondersteun je ouders bij milde eet- en voedingsproblemen. Wanneer verwijs je door en hoe herken je eetstoornissen die op jonge leeftijd kunnen voorkomen?

Na afloop van de training:

  • Kun je beschrijven wat je taak is in JGZ op het gebied van voeding en eetgedrag bij een kind van 12-48 maanden.
  • Kun je uitleggen wat gezonde voeding en adequaat eetgedrag is.
  • Kun je handvatten benoemen over hoe je in gesprek kunt gaan met ouders die zich zorgen maken over de voeding en eetgedrag van hun peuter.
  • Ben je bekend met de praktische opvoedadviezen die je kunt geven.
  • Kun je benoemen wat de risicofactoren en mogelijke oorzaken zijn van eetproblemen op deze leeftijd.

Accreditatie: ABSG 3 punten

Klik hier voor meer informatie.