Home > Agenda > Overig > ’t Kinderspreekuur 3, Rotterdam
03 november, 2020
van: 17.30 tot: 21.00
Lommerrijk, Rotterdam

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

’t Kinderspreekuur 3
diverse data en locaties Ι ook in uw regio

In deze 3e editie van het ’t Kinderspreekuur worden de volgende onderwerpen behandeld: ontroostbaar huilende baby’s, belevingswereld van en communicatie met millenials en een van de thema’s autisme bij meisjes, vaccinaties of het nocebo-effect (tegenhanger van placebo-effect).

Ontroostbaar huilende baby’s zijn een gezins-emergency. Met een multidisciplinaire, ontwikkelingsgerichte en integrale aanpak kan veel leed worden voorkomen. U krijgt uitleg over het gebruik van gevalideerde checklists om pathologie uit te sluiten zoals koemelkallergie, obstipatie, reflux, uitleg over baby-ontwikkeling, de rol van anti-reflux-voeding en betekenis van baby-huilen en troostmethodes. In een consult van circa 45 minuten lukte het om het aantal opnames wegens huilen met 90% te reduceren en gebruik van zuurremming vrijwel te elimineren. Ook kijken we naar de regionale afstemming en samenwerking tussen de 1e en 2e lijn.

De belevingswereld van millenials (ouders van kinderen) is anders, vluchtiger en minder talig. Combineer dit met de huidige tijdsgeest en de Nederlandse attitude: ik zoek het zelf wel uit! hoe sluit je dan aan bij de millenial manier van communiceren en hoe kun je ze het beste benaderen? In deze interactieve presentatie krijgt u tools aangereikt om de communicatie en zo ook de behandeling of het advies te verbeteren.

Tot slot presenteren we tijdens de nascholing drie onderwerpen die roulerend aanbod komen. Het zogenaamde nocebo-effect: als je denkt dat iets niet goed is, werkt het ook slechter. Als zorgprofessionals moet je hier rekening mee houden, bijvoorbeeld bij de aanpak van koemelk- en pinda-allergie en door in je taalgebruik negatieve woorden te vermijden (‘voel je je goed’ in plaats van ‘doet het pijn’). Autisme bij meisjes: te vaak krijgen meisjes geen diagnose autisme, terwijl zij wel diverse symptomen laten zien. Bij meisjes komen de symptomen net wat anders tot uiting dan bij jongens. Wat betekent dit voor uw praktijk? Praten over vaccinatie: in gesprek over vragen als ‘Wat is goede gezondheid ons waard?’ en ‘Gaat het individuele belang boven het groepsbelang?’

Meer informatie en inschrijven SCEM

Meerdere data
Breda 11 juni 2020
Groningen 17 september 2020
Amstelveen 1 oktober 2020
Rotterdam 3 november 2020
Amersfoort 10 november 2020