Home > Agenda > Overig > Symposium ‘Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de JGZ’
29 november, 2023
van: 13.00 tot: 17.00
NCJ, Churchilllaan 11 (7e verdieping) , Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Naast onze inspiratiebijeenkomsten, die we twee keer per jaar aan iedereen die met jeugdigen en hun gezinnen werken aanbieden, komt tijdens dit symposium het waardengedreven werken in jouw dagelijkse praktijk aan bod. Ervaringsgericht leren met elkaar!

Waarom een symposium waardengedreven werken?

Door te weten wie jij als professional bent en je bewust te zijn van het belang van waarden voor jezelf en de ander, kom je in verbinding met elkaar. Het geeft jou een kompas en helpt je om koers te houden in alles wat je moet en op je afkomt. Bovendien voelt de ander zich hierdoor gehoord en gezien. Tijdens dit symposium gaan we samen aan de slag en kun je ervaren hoe waardengedreven werken in de dagelijkse praktijk handen en voeten krijgt.

Een tipje van de sluier

Een gastspreker vertelt ons over de noodzaak van waardengedreven werken voor kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg. Vervolgens geven experts in verschillende workshops handvatten hoe we waardengedreven werken (kunnen) integreren in onze dagelijkse praktijk en in de gesprekken die we voeren. We gaan omzien naar onszelf en ervaren hoe een waardenkompas ons helpt het ‘juiste’ te doen. We onderzoeken hoe we in ons handelen laten zien dat we (op)staan voor onze jeugd en verdiepen ons in de waarden van onze beroepsgroep. Wat zijn die waarden en wat betekenen die voor ons handelen? Ook staan we stil bij de autonome professional. Want: bestaat die eigenlijk wel?

Accreditatie ABSG is aangevraagd

Meer informatie en aanmelden: NCJ