Home > Agenda > Overig > Scem | Kinderneurologie 2021 – ook online
03 september, 2021
van: 9.30 tot: 16.30
Van der Valk, Lent

Mitochondriële ziekten, acute en chronische gedragsveranderingen, ataxie, dystonie en neuromusculaire aandoeningen op de kinderleeftijd

In het eerste gedeelte staat moeheid centraal, een klacht die u regelmatig tegenkomt en waar veel verschillende oorzaken voor bestaan. We besteden speciaal aandacht aan mitochondriële aandoeningen, een van de mogelijke maar wel zeldzame oorzaken van moeheid bij kinderen waar Charlotte Haaxma veel ervaring mee heeft.

Het tweede blok gaat over gedragsproblemen bij kinderen. Het gebruik van genotsmiddelen en drugs is een probleem dat de laatste tijd veel in het nieuws is. Het zorgt voor acute of zelfs chronische gedragsproblemen. Ties Eikendal, SEH-arts, heeft hier veel ervaring mee en geeft u handvatten hoe intoxicaties te herkennen en bespreekbaar te maken. Mori van den Bergh werkt als kinder- en jeugdpsychiater. Zij leert u hoe autisme te herkennen en geeft tips hoe u kinderen en ouders kunt begeleiden.

In het laatste onderdeel bespreken we motorische problemen. Jolanda Schieving laat u op interactieve wijze herkennen wanneer er sprake is van de bewegingsstoornissen ataxie en dystonie. Ook hier veel aandacht voor handvatten hoe u deze kinderen kunt begeleiden. Het laatste onderdeel van de dag blijft nog een verrassing. We lichten vast een tipje van de sluier op. Het zal over spierziekten gaan.

Accreditatie AbSG 5 punten

Klik Hier  voor meer informatie en inschrijven