Home > Agenda > Overig > Psychotrauma bij kinderen en jong volwassenen – editie 2022 l ook online
13 januari, 2022
van: 10.00 tot: 17.00
Jaarbeurs, Utrecht

In de hulpverlening en het onderwijs zijn er relatief veel kinderen en jeugdigen die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt en daar dagelijks de schadelijke gevolgen van ondervinden. Dat betekent niet alleen een zware emotionele ballast voor het kind, ook voor professionals is het niet altijd eenvoudig om hier goed mee om te gaan.

Voor dit congres is weer een interessant programma samengesteld, waarbij belangrijke kennis wordt gedeeld en concrete handreikingen worden gegeven aan professionals werkzaam in de praktijk.

Wat zijn de nieuwste inzichten en welke interventies kunnen in welke situatie worden ingezet? Hoe herken je psychotrauma en wat is de impact op het functioneren in de toekomst? Wat zijn de gevolgen van psychotrauma van ouders voor hun rol als opvoeder en hoe te begeleiden? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen voor wat betreft traumaverwerking bij mensen met een LVB? Hoe om te gaan met gedragsproblematiek en trauma? Hoe kunnen affectieve en interpersoonlijke regulatievaardigheden worden ondersteund? Op welke manier kan intensieve thuisbehandeling worden ingezet bij complex getraumatiseerde en gehertraumatiseerde jonge mensen?

Op deze en andere vragen zullen sprekers uit wetenschap en praktijk een antwoord geven tijdens dit praktijkgericht congres.

Accreditatie: AbSG 5 punten

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden