Home > Agenda > Overig > Online congres – Psychische problemen bij migranten en vluchtelingen
04 november, 2020
Online congres,

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Het online-congres over psychische problemen bij migranten staat dit keer in het teken van de interculturele competenties die je nodig hebt in het werken met deze kwetsbare doelgroep.

Iedereen kan in zijn of haar leven psychische problematiek ervaren. Maar de zorg voor mensen met psychische problemen is niet altijd op iedereen afgestemd. De behandelmethoden, protocollen en richtlijnen gaan nog vaak uit van een autochtoon Nederlandse hulpvrager. Ook in de opleiding van jou als professional is er waarschijnlijk minder aandacht aan migranten issues besteed dan je zou willen. Daarom staat het congres dit keer in het teken van interculturele hulpverleningscompetenties.

Hoe beleven mensen uit niet-westerse culturen geestelijke gezondheid en psychische aandoeningen? Welke taboes zijn er? Hoe maak je een inschatting van de problematiek en de mate waarin cultuur daarin een rol speelt? Hoe maak je contact, houd je contact en zorg je dat dat contact ook tot de gewenste uitkomsten leidt? Hoe snijd je bij mensen met een andere culturele achtergrond gevoelige onderwerpen aan, zoals bijvoorbeeld seksueel geweld of suïcidaliteit? Hoe zorg je dat psycho-educatie ook echt ‘aankomt’ bij deze mensen?

Op dit online-congres spreken experts uit wetenschap en praktijk over de manier waarop je als hulpverlener cultuursensitieve zorg bij psychische problematiek vorm en inhoud kunt geven.

Meer informatie en inschrijven