Home > Agenda > Overig > Online congres | Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jongvolwassenen
24 juni, 2021
tot: te volgen t/m 23 juli 2021
Online

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Op het online congres overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jeugdigen zal dit onderwerp vanuit verschillende praktijkgerichte perspectieven worden benaderd.

Kinderen en jeugdigen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers. Wanneer stressmomenten echter té lang duren, of zich té snel opvolgen, kan er burn-out optreden. Als ouder is het vaak moeilijk om de signalen van een burn-out te herkennen. Vaak begint het met vage klachten als lusteloosheid, slecht slapen en niet of nauwelijks eten. Meestal komen daar ook fysieke ongemakken bij als buikpijn of hoofdpijn. Deze ‘early life stress’ kan op latere leeftijd weer zorgen voor serieuze problemen.

Tijdens dit online congres gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma’s die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out. Wat is bekend uit relevant wetenschappelijk onderzoek? Welke ‘good practices’ zijn er? En hoe bied je optimale ondersteuning en zorg als professional? Deze en andere, gerelateerde vragen, zullen aan de orde komen.

Geen accreditatie aanvraag ABAN of ABSG

Dit online congres start op 24 juni 2021 en is te volgen t/m 23 juli 2021

Klik hier voor meer informatie en inschrijven