Home > Agenda > Overig > Online congres | Goed genoeg ouder- en opvoederschap
17 juni, 2021
tot: te volgen t/m 16 juli 2021
Online

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Goed genoeg ouder- en opvoederschap betekent dat ouders voldoende oog hebben voor de behoeften van hun kind.

Volgens de Engelse kinderarts en psychoanalyticus Donald W. Winnicott, van wie de term ‘goed genoeg opvoederschap’ afkomstig is, houdt de term in: een stabiele, zorgzame en liefdevolle ‘bemoedering’ van het kind, waardoor het kind zich goed ontwikkelt. Naast basisbehoeften (lichamelijke verzorging, voeding en bescherming) hebben kinderen ook recht op zorg en liefde, controle en het consistent stellen van grenzen en het stimuleren van hun ontwikkeling.

Hulpverleners en leerkrachten hebben in de praktijk echter regelmatig te maken met dilemma’s waarbij de vraag speelt of er binnen bepaalde gezinnen sprake is van een opvoedsituatie die goed genoeg is? En wat te doen als de ontwikkeling van een kind bedreigd wordt en de opvoeding tekort schiet? Hoe zorg je dat je in de ondersteuning en begeleiding voldoende onderscheid maakt tussen iemands ouderschap en diens opvoederschap?

In dit online congres gaan experts uit wetenschap en praktijk dieper in op deze en andere vragen. Het thema zal vanuit verschillende perspectieven worden behandeld. Naast wetenschappelijke beschouwingen zullen handvatten worden aangereikt die deels direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Dit online congres start op 17 juni 2021 en is te volgen t/m 16 juli 2021

Géén accreditatie ABAN of ABSG aangevraagd

KLIK HIER voor meer informatie en inschrijven