Home > Agenda > Overig > Motiverende gespreksvoering bij gewichts- en eetproblemen – interactieve 2-daagse cursus
14 december, 2023
van: 9.30 tot: 16.00
Regardz de Eenhoorn, Amersfoort

Gedragsverandering naar een gezonder eetpatroon en gewicht is voor mensen met onder- en overgewicht erg moeilijk. Ze verbergen hun eetprobleem of minimaliseren de gevolgen ervan. Er is vaak een lange periode van motivering nodig voordat ze hulp accepteren of uw adviezen opvolgen.

Hoe maakt u het probleem bespreekbaar? Hoe kunt u iemand met een eetprobleem of -stoornis motiveren om hulp te zoeken? En hoe kunt u als hulpverlener motiverend begeleiden zodat uw cliënt zijn gedrag gaat veranderen naar een gezonder eetpatroon en gewicht? Motiverende gespreksvoering is een krachtig middel om de eerste stap te zetten naar verandering.

Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de verschillende fasen van gedragsverandering en leert u gesprekstechnieken toepassen om dit veranderproces bij uw cliënt met gewichts- en eetproblemen te begeleiden.

De cursus is interactief, theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar af. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen en om te oefenen met de verschillende technieken.

Data: donderdag 14 december 2023 & donderdag 18 januari 2024

Accreditatie ABAN is aangevraagd

Meer informatie en aanmelden: Medilex