Home > Agenda > Overig > Live Webinar (2 dec 2021): ‘Leerpunten voor de eerste 1000 kritieke dagen”
02 december, 2021
van: 19.30 tot: 21.00
Online,

Een valse start in het leven kan voor allerlei gezondheidsproblemen zorgen, nu en straks. Denk aan hartaanvallen, obesitas, depressies en mindere schoolprestaties. “De eerste 1000 dagen van een kind zijn ‘cruciaal’ om dit te voorkomen”, geeft professor dr. Tessa Roseboom aan. Tijdens dit webinar op donderdagavond 2 december geeft zij leerpunten voor een goede start.

De Hongerwinter in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog heeft het belang van een goed begin eens te meer duidelijk gemaakt. De gevolgen laten zich op latere leeftijd gelden in de vorm van allerlei gezondheidsklachten. “Onderzoek onder die generatie mannen en vrouwen heeft interessante lessen opgeleverd over het belang van een goed begin”, vertelt Tessa. “In dit webinar zal ik ingaan op wat we kunnen leren van eerdere crises over de mogelijke gevolgen van COVID-19 voor de generatie kinderen die nu geboren wordt en opgroeit.”

Tessa is wetenschapper met expertise op het gebied van vroege ontwikkeling en gezondheid én pleitbezorger voor het vertalen van die wetenschappelijke kennis naar de praktijk. “In dit webinar zal ik wetenschappelijk onderzoek op dit gebied vertalen naar wat je daarmee kan in de dagelijkse praktijk, welk werk je ook doet. Problemen zoals honger, armoede of een crisis zijn vaak groot en complex, maar dat betekent niet dat je niets kan doen. Hoe klein ook, jij kan het verschil maken. Ik zal voorbeelden geven van wat je kan doen om bij te dragen aan een goede start van een kind en zo een bijdrage te leveren aan een gezondere toekomst.

Accreditatie: geen

Kijk hier voor meer informatie.