Home > Agenda > Overig > Kinderdermatologie: Masterclass voor zorgprofessionals in de JGZ
09 oktober, 2020
van: 9.30 tot: 16.00
Papendal, Arnhem

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

U weet als geen ander dat de huid heel belangrijk is als contactorgaan. Voor aanraking en gevoelssensaties, en zeker ook voor intermenselijk contact.

Op vrijdag 9 oktober zal het team van prof.dr. Suzanne Pasmans uit het Centrum Kinderdermatologie in Rotterdam u in een deels interactieve masterclass over de huid bijscholen. We gaan ‘back to basics’ door het bespreken van het gezond houden van de huid en door te oefenen in een zalfworkshop.

Anne Zirar, GZ-psycholoog, bespreekt interactief de weerstand van ouders en de schaamte die er bij zichtbare huidafwijkingen komt kijken. Uiteraard gaan we in op (voeding en) eczeem, maar ook op infecties en aangeboren afwijkingen. Bijzonder zijn de ‘spoedspreekuurtjes’ gedurende de hele dag. Wat is uw top 3 aan huidaandoeningen waar u alles van denkt te weten? Hoe maakt u de inschatting pluis/niet-pluis? Wat doet u als het vrijdagmiddag 2 uur is en u wilde op tijd weg omdat er een leuk weekend voor de deur staat en u wordt gebeld door de telefoonkamer omdat ze een moeder aan de lijn hebben over haar kind met een rode vlek bij het oog. Moeder maakt zich grote zorgen en is in paniek omdat het ooglid de laatste 2 dagen dikker is geworden. Ze willen haar elders pas over 6 weken een afspraak geven. Ze is ten einde raad. Wat adviseert u?

Zo leert u in één dag wat voor u van belang is. Leerzame presentaties worden afgewisseld met workshops en boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. Tevens krijgt u voldoende gelegenheid om zelf of met uw collegae te oefenen.

Meer informatie en inschrijven: Scem