Home > Agenda > Overig > Jaarlijks Congres – Professionele nabijheid
28 november, 2019
van: 10.00 tot: 16.30
Jaarbeurs, Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het jaarlijks congres over professionele nabijheid staat dit keer in het teken van de dynamiek van het geven en nemen in de hulpverleningsrelatie.

Dit congres is bedoeld voor op hbo- en academisch opgeleide hulpverleners, die werken met hulpvragers in de jeugdzorg, de GGZ- en het LVB-domein. Het programma bestaat uit 3 plenaire lezingen en vier verschillende deelsessies, waarvan er twee gekozen kunnen worden.

Voor het aangaan van een constructieve hulpverleningsrelatie is het noodzakelijk dat mensen zich gezien en gehoord voelen en jou in je rol van professional vertrouwen. Ook weten we dat de kwaliteit van de werkrelatie tussen hulpvrager en hprofessional een belangrijke voorspeller is van het resultaat dat een hulpverleningstraject uiteindelijk zal opleveren. Voor een kwalitatief goede werkrelatie is een professionele grondhouding in combinatie met zorgzaam communiceren dan ook essentieel.

Maar op welke wijze kun je als professional optimaal functioneren? Hoe autonomie en veerkracht te vergroten? Hoe activerende gespreksvoering in te zetten en systematisch feedback te vragen? Wat is de kracht van zelfmanagement voor professionals? Hoe secudaire traumatisering te voorkomen?

Deze en andere relevante vragen zullen worden behandeld door experts uit wetenschap en praktijk die hun inzichten op een interactieve wijze delen met het publiek.

Meer informatie en inschrijven op congresburo.com