Home > Agenda > Overig > Eetproblemen bij jonge kinderen – nog t/m 30 januari online
01 september, 2023
Online,

Niet kunnen of willen eten behoort tot de meest voorkomende problemen waarvoor ouders van baby’s, peuters en kleuters behandeling zoeken.

Bij maar liefst ongeveer 25 tot 40% van de jonge kinderen worden voedingsproblemen gerapporteerd – vooral trage voedselinname, voedselweigering, kieskeurig eten en braken. Maar ook allergieën, obesitas en leefstijl zijn onderwerpen die veel aandacht behoeven. Tijdens het jaarlijks congres over eten en eetproblemen laten deskundigen vanuit verschillende invalshoeken hun licht over het onderwerp schijnen. Het congres is naar keuze live of online bij te wonen.

In het ochtendprogramma staan twee van de drie sprekers stil bij de kracht van preventie. Niet alleen om eetproblemen te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat kinderen zo gezond mogelijk opgroeien. Hoe kunnen we ouders helpen met het creëren van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht bij hun kind? De derde plenaire lezing gaat over de rol van hechting bij moeilijk eetgedrag.

’s Middags kan er in het live congres een keuze worden gemaakt uit vier praktisch gerichte deelsessies. De overige twee deelsessies kan men dan later online bekijken.

Accreditatie ABSG: 5 punten (alleen voor de live versie)

Meer informatie en aanmelden: Euregionaal Congresburo