Home > Agenda > Overig > Borderline – ook online
07 juni, 2023
van: 10.00 tot: 16.30
Jaarbeurs, Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben.

Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden kan zich uiten in emotionele uitbarstingen. Ook zien we vaak gedrag dat door hulpverleners kan worden ervaren als een persoonlijke aanval of emotionele chantage. Met name het aangaan en in stand houden van een constructieve werkrelatie met mensen die een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben, kan daarom als heel moeilijk ervaren worden. Daarnaast zijn deze mensen soms ook impulsief en verslavingsgevoelig. Ook wisselende seksuele relaties en geldverspilling komen voor. Daarmee kunnen ze zowel zichzelf als hun partners en kinderen in de problemen brengen. Kortom: goede hulpverlening is juist voor deze mensen en hun gezinnen belangrijk, maar tegelijk ook moeilijk.

Op dit congres leer je van zeven experts hoe je begeleiding van deze kwetsbare groep mensen en hun naasten zo goed mogelijk vorm en inhoud kunt geven.

Accreditatie: NVvP (KNMG/GAIA) 5 punten (alleen bij deelname op locatie)

Meer informatie en aanmelden: Euregionaal Congresburo