Home > Agenda > AJN-dagen > AJN-NVK dag 2020
19 juni, 2020
Papendal, Arnhem,

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

De AJN NVK Dag vindt plaats op vrijdag 19 juni 2020 (derde dag van het NVK Congres) met op donderdagavond de 18e juni al twee inspirerende lezingen.

Jeugdartsen en kinderartsen zetten zich in voor hetzelfde doel: een gezonde jeugd voor alle kinderen. Jaarlijks delen zij hun kennis, ervaringen, dilemma’s en inzichten tijdens de AJN NVK dag. Dit jaar voor de vijfde keer op rij! Een lustrum-editie dus. De dag staat in het teken van praktische onderwerpen waarmee zowel jeugd- als kinderartsen in hun spreekkamer te maken hebben, zoals:

Programma vrijdag 19 juni

Hier mag je lachen (of toch niet?)
Lachgas is weer helemaal hot! Is het echt zo gevaarlijk voor onze jeugd als wordt beweerd? Of juist een wondermiddel bij het vaccineren van grotere kinderen? Kunnen die prikken overigens niet sowieso een stuk prettiger?

Horen: zien of zwijgen
Een hoorbare ademhaling kan op elke leeftijd voorkomen. Maar wanneer is piepen, kakelen, hoesten, of rochelen afwijkend? En horen wij hetzelfde, of luisteren we anders? Oren gespitst voor praktische handvatten!

Kleine chirurgische ingrepen
Tijdens deze sessie gaan we het hebben over chirurgische aandoeningen bij het (jonge) kind.

Ontwikkelingsachterstand: hoe ontwikkelt de zorg zich?
Jeugdartsen zien alle kinderen en dus ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Hoe signaleren we een ontwikkelingsachterstand en wanneer verwijzen we? Hoe bespreek je dit met ouders?

Programma donderdagavond 18 juni
Gezien de positieve reacties van vorig jaar organiseren we ook dit jaar een programma op donderdagavond. Twee sprekers van buiten de geneeskunde nemen ons mee naar andere denkwerelden in bij voorbaat inspirerende lezingen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven. Let op: voor de gehele donderdag van het NVK wordt eveneens accreditatie aangevraagd voor jeugdartsen!

De AJN NVK Dag is een samenwerking tussen AJN, NVK en SCEM.