Home > Agenda > AJN-dagen > AJN-dag
17 november, 2023
van: 9:30 tot: 17:00
Jaarbeurs Utrecht,

Inschrijvingen voor de AJN-dag  van vrijdag 17-11-2023, met als thema DRUK, zijn nu geopend.

We hébben het allemaal druk en we erváren druk: kinderen, jongeren, (aanstaande) ouders, maar ook jeugdartsen. Hoe gaan we hiermee om?

Druk kan beginnen met Early Life Stress dat invloed heeft op de rest van iemands leven. De schoolloopbaan, het beroepsperspectief en sociaal-economische status worden beïnvloed.

Een ander voorbeeld is prestatiedruk op school. Een studie van het CBS uit 2021 geeft aan dat 27 procent van de 12- en 13-jarigen vaak of regelmatig interne prestatiedruk ervaart. Dit loopt op tot 60 procent bij de 18- tot 21-jarigen. Sommigen worden hierdoor ziek of vallen zelfs helemaal uit. Hoe blijf je je brein de baas?

En wat dacht je van druk vanuit sociale media: ‘Fear Of Missing Out’ en ‘alles voor de likes’.

Daarnaast wordt vanuit onze prestatiemaatschappij druk ervaren  om een label te plakken op kinderen en jongeren die het niet bij kunnen benen. Moeten we niet in plaats van het kind, de omgeving aanpassen?

Maar ook wij zelf, de Jeugdartsen ervaren een hoge werkdruk. Kunnen we dit zelf beïnvloeden via bijvoorbeeld inspraakorganen, en helpen langere consulttijden en digitale ontwikkelingen hierbij? Of Hoe kunnen we dit zelf beïnvloeden?

Bekijk het programma en schrijf je in via Mijn AJN!