Home > Agenda > AJN > AJN-NVK dag | online
08 oktober, 2021
van: 10.30 tot: 15.00
Online ,

Thema: Kijkje in het (kinder)brein!

Beste collega’s,

Vrijdag 8 oktober kijken we samen met jeugd- en kinderartsen in het Kinderbrein. Kinderen zijn hun leven lang bezig met omdenken, aanpassen en creatief denken. Hoe zit dat nu precies bij de kwetsbare pasgeborene, de kleuter, de vaak wispelturige puber en bij het hoogbegaafde kind? Wat zijn de biologische factoren in bepaalde levensfases, en hoe kunnen we als jeugd- en kinderarts kwetsbaarheden en talenten herkennen en behandelen?

De AJN NVK-dag begint met een bijzondere, plenaire spreker die letterlijk een kijkje in het kinderbrein geeft. Daarna volgen 4 boeiende en interactieve sessies over de hierboven genoemde verschillende en uiterst interessante fases van het kind(erbrein). Dorien Slaats, klinisch neuropsycholoog van Karakter, vertelt u hoe het kinderbrein ontwikkelt in deze verschillende fases en vervolgens gaan de 4 sprekers in op vaak herkenbare problemen en mogelijkheden tot behandeling en begeleiding. Met de nieuw opgedane kennis kunt u problemen beter herkennen en behandelopties direct in de praktijk toepassen. Tijdens de sessies kunt u volop meediscussiëren en vragen stellen aan onze sprekers.

De dag én het NVK Congres wordt afgesloten met een plenaire wetenschapsjournalist en topspreker Mark Mieras over ‘wat maakt dat ik ‘ik’ ben? Kansen in het puberbrein’.

Hopelijk zien we ook u dit jaar weer, online. Wij verheugen ons erop!

AJN NVK congrescommissie
Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG, AJN Jeugdartsen Nederland
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam / locatie VUmc
Lidewij Warris, jeugdarts i.o.

Accreditatie:
Toegekend door ABSG, NVK, VSR (4 pnt), Kwaliteitsregister V&V (5 pnt)

KLIK HIER voor meer informatie en inschrijven