Home > Agenda > AJN-dagen > AJN-dag 13 november 2020: volledig online
13 november, 2020
Jaarbeurs , Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Thema Early Life Stress (ELS).

Accreditatie: 4 punten.
Online sessie. Niet-leden 140,-

Early life stress laat zich een leven lang gelden

Hoe kunnen #jeugdartsen / JGZ-professionals het verschil maken?!

Tijdens het EUSUHM congres (september 2019) tekenden vele aanwezigen de early life stress (ELS) Declaration: ‘Early life stress verdient een integrale en internationale aanpak waarin de jeugdgezondheidszorg een belangrijke rol speelt’.

Het terugdringen en voorkomen van ELS maakt het noodzakelijk dat jeugdartsen zich extra in deze problematiek verdiepen en met collegae en ketenpartners tot een gedegen aanpak komen die toekomstbestendig is.

ELS kan ontwrichtend zijn en de intergenerationele overdracht is groot: een zwangere die veel ELS heeft gekend, heeft bijna per definitie een extra moeilijke start met haar baby. ELS heeft verregaande invloed op de mentale en fysieke gezondheid en welzijn van jongeren, pubers en adolescenten.

De AJN wil niet wachten met doorpakken, maar actief verder om de jeugd gezond te houden, ook in deze tijden. De verplaatste AJN-dag van aanvankelijk dit voorjaar naar nu 13 november, staat daarom geheel in het teken van ELS.

Topsprekers als Lenneke Alink, Jan Derksen en Judith Rosmalen vertellen ons over de invloed van ELS op de verschillende leeftijdsgroepen. De hele dag zal online te volgen zijn. Dagvoorzitter Mascha Kamphuis leidt de dag vanuit de Jaarbeurs.

De AJN-dag commissie nodigt u van harte uit, de inschrijving voor de online dag is geopend,

Aanmelden voor de AJN-dag kan via deze link.

De AJN-dag commissie:

Lineke Dogger
Sigrid Hendriks
Henrike ter Horst
Yvonne Vanneste (gastlid NCJ)
Henrique Sachse (gastlid EUSUHM)
Wico Mulder (gastlid NCJ)