Home > Vacature Oranjewoudcommissie. Iets voor jou?

Achtergrond

De Oranjewoudcommissie organiseert een jaarlijks terugkerende, tweedaagse, wetenschappelijk hoogstaande nascholing voor jeugdartsen werkzaam in de Jeugdgezondheidszorg.

Het hoge wetenschappelijke niveau wordt bereikt door de keuze van de sprekers, doorgaans afkomstig van Academische Ziekenhuizen of specialisten op een bepaald inhoudelijk onderwerp. De vaste combinatie van het updaten van inhoudelijke kennis, het oefenen van vaardigheden( in bijvoorbeeld argumenteren en debatteren) en het kunnen lezen van een wetenschappelijk artikel maken de conferentie uniek. Diepgang wordt nagestreefd door de interactieve opzet van de conferentie en het beperken van het aantal deelnemers (maximaal 50).

Wat levert het op?

Verbreding van je netwerk, samenwerken met leuke collega’s, kennis over JGZ in de meest brede zin, specifieke scholingen (bijvoorbeeld in debatteren en overtuigen). En dit alles in een hele prettige setting van het hotel Tjaarda in Oranjewoud.

Ben je iemand die goed kan organiseren, enthousiast is, leuke ideeën heeft , en een groot netwerk heeft, dan ben jij de persoon voor de Oranjewoudcommissie.

Procedure
Bij meerdere kandidaten zullen door de andere commissieleden gesprekken gevoerd worden om tot een keuze te komen.

Werkzaamheden

In januari komt de hele commissie in het midden van het land bijeen om het programma en sprekers te bedenken In de maanden febr-maart benader je enkele sprekers, je spreekt ze goed in over het werk en de positie van de jeugdarts, je houdt contact met hen, en tenslotte zorg je er voor dat alle materialen op tijd worden aangeleverd voor de cursusmap. Ongeveer 2 keer per jaar kom je met je mede organisatoren-jeugdartsen bij elkaar. Verder wordt er veel via mail en app onderling gecommuniceerd.

Tijdens de conferentie help je met de organisatie en neem je 1 of 2 dagdelen het dagvoorzitterschap op je.

 

Startdatum: 1 januari 2019 voor 2 jaar tot max 6 jaar

Tijdsinvestering

wisselend, maar goed zelf in te delen.

Vergadergegevens

in januari een bijeenkomst in de avonduren. Gedurende het jaar twee keer bij een van de organisatoren-jeugdartsen thuis of op de werkplek.

 

Onkosten worden vergoed.

Huidige bestuursleden:

Inge Tissen, arts M&G GGD Limburg Noord

Jet van der Jagt, arts M&G, GGD Amsterdam

Prof. dr. Hankje Escher, Kindermaagdarmleverarts  Erasmus MC, Sophia kinderziekenhuis

Prof. Dr. Henkjan Verkade, Kinderarts afdeling kindergeneeskunde MDL, Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Mw. Aat van Rooijen, Senior Medical Accountmanager Hero Baby

Interesse? En zeg nu eerlijk, wie zou dit nu niet willen?

Mail naar oranjewoud@ajnjeugdartsen.nl voor 31 dec 2018 met een cv en een motivatie.

Download Oranjewoud vacature AJN