Home > Nieuws > Nieuws AJN > #zorgrookvrij … teken het manifest en ontvang certificaat

Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts en huisarts – slaan de handen ineen in de Taskforce Rookvrije Start. De Taskforce bevordert multidisciplinaire zorg, agendeert het onderwerp en verbetert kennis van professionals en publiek.

U kunt hier het manifest ondertekenen en meehelpen aan een rookvrije start voor ieder kind.

Certificaat
Na het tekenen het manifest krijgt u een certificaat om op te hangen in uw wachtkamer of spreekkamer. Zo laat u collega’s en (aanstaande) ouders zien dat u ook dit initiatief steunt.

Intentieverklaring
In een unieke intentieverklaring spreken KNMG, AJN Jeugdartsen, GGD GHOR, NFU, NHG, het Netwerk Verslavingszorg Instellingen, NVZ en NVZD zich uit voor een rookvrije zorg en een rookvrije generatie. Jeugdarts Ellen van der Linden was namens de AJN aanwezig bij de ondertekening van de Intentieverklaring (31 mei, Wereld Niet Roken Dag)

Photo: Lindsay Fox

De Taskforce Rookvrije Start is een initiatief van negen beroepsverenigingen in de zorg:  NVK, NVOG, KNOV, NBVK, VVGN, NHG, AJN Jeugdartsen Nederland, V&VN en Rookvrij! Plus drie partners: Trimbos Instituut, CPZ en ZonMw en het ministerie van VWS. VWS zal de Taskforce ondermeer ondersteunen met communicatieve middelen en met monitoring.