Home > Nieuws > Nieuws vak > Het voedingscentrum komt met de app Kies Ik Gezond

Het Voedingscentrum komt met een nieuwe app waarmee producten kunnen worden gescand en vergeleken. Kleine lettertjes ontcijferen op het etiket is hiermee verleden tijd. “Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.”

Producten kunnen met de app van het Voedingscentrum worden gescand, vergeleken en opgezocht met behulp van de zoekfunctie.

Vergelijker

Met de ‘Vergelijker’ in de app kan de consument gemakkelijk de voedingswaarden van verschillende producten (maximaal drie) met elkaar vergelijken. “Zo valt bijvoorbeeld gelijk te zien in welk product bijvoorbeeld het minste suiker zit”, aldus het Voedingscentrum.

Tevens kan de consument aangeven op welke voedingswaarden hij of zij extra wil letten. Bij het scannen, opzoeken of vergelijken van een product komen de aangegeven waarden vooraan te staan.

Schijf van Vijf

De app laat ook zien of een product een gezonde keuze is volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wanneer producten niet in de Schijf van Vijf staan, laat de app een gezonder alternatief zien of wordt er een link naar een gezonder recept gestuurd.

Actuele productinformatie

De productinformatie is afkomstig van databanken waarin de fabrikanten hun gegevens actueel houden, zo laat het Voedingscentrum weten. Wijzigingen worden direct doorgevoerd in de app. Zo blijven de gegevens up-to-date.

De jeugdarts kan ouders wijzen op het bestaan van deze app om zo kennis over gezonde voeding te vergroten.

Bron: Voedingscentrum