Home > Nieuws > Nieuws vak > Praktische ondersteuning voor ouders van een ernstig meervoudig beperkte puber

EMB Nederland -voorheen BOSK-, de vereniging voor mensen met een ernstige meervoudige beperking ondersteunt met een programma met checklists en filmpjes ouders van pubers met een ernstige meervoudige beperking.

Meervoudig Ondersteund Pubers

Ouders van een EMB-puber weten waarschijnlijk inmiddels wel hun weg te vinden in de wereld van zorg en regels. Maar als een kind groter en ouder wordt, loopt men tegen heel andere zaken aan. Denk aan de zorg die niet minder wordt maar misschien wel juist meer, de vraag wat de beste plek is voor het kind om te wonen, waar men allemaal aan moet denken als het kind 18 wordt, onbegrip van de buitenwereld of het veranderende gedrag van een kind in de puberteit. Om hen te ondersteunen, is het programma ‘Meervoudig Ondersteund Pubers’ ontwikkeld.
In Meervoudig Ondersteund Pubers komen deze en andere thema’s aan bod. De informatie is gericht op kinderen van 10-25 jaar.

8 Thema’s

Meervoudig Ondersteund Pubers is uitgewerkt in acht thema’s. Binnen deze thema’s worden praktische checklists aangeboden met tips, handvatten en adviezen, en zijn er filmpjes gemaakt waarbij steeds een ander gezin aan bod komt met een ernstig meervoudig beperkte puber.

De thema’s zijn:

  1. Dagelijkse en medische zorgen
  2. Ontwikkeling en aanbod
  3. Logeren en wonen
  4. Gezin en omgeving
  5. 18 jaar en dan
  6. Lichamelijke groei en seksualiteit
  7. Gedrag en emotie
  8. ZEVMB

De eerste 3 thema’s staan nu online. De overige verschijnen in de loop van 2019.

Bron: BOSK