Home > Nieuws > Nieuws vak > Beeldschermgebruik

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe richtlijn opgesteld over beeldschermtijd. Daarin staat dat kinderen onder de 5 jaar niet meer dan één uur per dag naar een scherm zouden moeten kijken. Voor kinderen onder de 1 jaar wordt het kijken naar een beeldscherm helemaal afgeraden.

Voor sommige ouders is het een uitdaging om de beeldschermtijd van hun kind te beperken. Als ouders vragen hebben over mediagebruik van hun kind verwijs hen dan door naar Opvoeden.nl. Hier vinden zij handige tips, bruikbare adviezen en betrouwbare informatie samengesteld door deskundigen uit de wetenschap, de praktijk en de ouders zelf. Via Mediaopvoeding.nl kunnen ouders gratis vragen stellen aan een mediadeskundige voor persoonlijk advies! Op het YouTube-kanaal van Opvooeden.nl staan verschillende filmpjes met ouders en kinderen aan het woord over mediaopvoeding bij hen thuis.

Voor jou als professional is er een nieuwe besloten groep opgericht op de Facebookpagina van Mediaopvoeding. Hierin krijg je handige tips van Mediaopvoeding.nl én Opvoeden.nl die jij in je werk kunt gebruiken!