Home > Nieuws > Nieuws AJN > AJN-lustrum feestelijk!

De AJN vierde 22 en 23 maart op feestelijke wijze haar lustrum in Theater Gooiland in Hilversum!

Met een ontspannen walking dinner op de donderdagavond, waarbij ieder kon genieten van diverse gerechtjes en ondertussen naar hartelust kon bijpraten met de ander.

Aansluitend volgden ‘mooie ingrediënten’ (tips en inzichten voor de jeugdarts), van Naomi Ellemers en Ionica Smeets: ’Vaccinaties zijn berucht moeilijk om over te communiceren. Ik denk wel dat een gesprek met iemand die je vertrouwt werkt’ (Ionica Smeets). ‘Een anekdote bereikt vaak meer dan een reeks feiten.’
*De presentaties zijn eind maart te vinden op e-captain. Een groot deel van de bijna 80 aanwezigen bleef in hotel Gooiland of in de nabije omgeving overnachten om ook de lustrumdag van 23 maart mee te vieren.

Bestuurswissel
Met de bevlogen dagvoorzitter Nupur Kohli ging de lustrumdag van start. AJN-voorzitter Mascha Kamphuis introduceerde enthousiast haar beoogd opvolgster Astrid Nielen, arts Maatschappij & Gezondheid uit Amsterdam. Nielen is werkzaam als hoofd staf-beleidsgroep JGZ van de hoofdstedelijke GGD. Zij zal haar jarenlange ervaring op velerlei gebied binnen de jeugdgezondheid – vanaf het ongeboren kind tot jong volwassenheid – inbrengen. In november vindt de bestuurswissel plaats.
Ook Inge Tissen jeugdarts bij Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN), versterkt het AJN-bestuur, met als extra aandachtsgebied onderwijs en opleiding. Collega Wico Mulder (jeugdarts GGD Amsterdam), werd benoemd tot ambassadeur jeugdarts adolescenten. Onlangs was Mulder nog volop in het nieuws met zijn inzet voor een jeugdarts op het MBO en de aanzet voor een serious game om gezonde leefstijl bij jongeren te stimuleren.

Kleur bekennen
Einde van de ochtend werd het kleur bekennen met ‘de jeugdarts full color’. Ben jij blauw, groen, rood of geel? Met plenaire sessies en afzonderlijke intermezzo’s waarbij collega’s in groepjes dieper ingingen op de overeenkomsten en verschillen van de verschillende kleuren. ‘Alleen rood in je team? Dan wordt het knokken … alleen groen? Dan is het Greenpeace …’ aldus trainer Hans Wijlens: ‘Objectiviteit bestaat niet. Waarom doe ik wat ik doe?’ Voor tips en begrip lagen er aan het einde van de dag voor ieder ‘Memorycards’ klaar met erkenningscriteria (met welke kleur heb ik van doen?)  en hoe te handelen in contact met een contrasterende kleur … *In e-captain is meer informatie te vinden over dit onderdeel van de dag.

Ons brein
Filosoof en cabaretier Paul Smit kreeg iedereen flink aan de lach, met een inkijkje in het wezen van ons brein: ‘We zien de wereld door onze eigen roze bril. Het probleem is alleen dat veel mensen niet beseffen dat ze ‘m op hebben!’ In sneltreinvaart passeerden allerhande verduidelijkende beelden/filmpjes de revue. Moeiteloos praatte Smit de reeks aan elkaar, onderwijl pauzerend met een goocheltruc. Veel kennis rijker troffen collega’s elkaar weer bij de borrel. Op naar een nieuw lustrum!

ZIE OOK DEZE BEELD-PAGINA

www.zenithtraining.nl
www.paulsmit.nu

Terugkijken via de hashtag #AJNdag op Twitter 
Zie ook de ABC-raad op Facebook. Nog niet lid van de FB-groep? Kom er bij, welkom!
ABC-raad AJN.