Home > Agenda > Voedselallergie bij kinderen, van preventie tot anafylaxie
18 oktober, 2017
van: 15.30 tot: 21.00
NWZ, Alkmaar

Doe mee:


In de periode september-november vindt de regionale nascholing ‘voedselallergie bij kinderen’ plaats. Deze scholing richt zich op jeugdartsen en kinderartsen en wordt gesteund door de beide beroepsverenigingen.

In deze cursus worden aan de hand van de leeftijdsgroepen zuigelingen, peuters, kleuters en adolescenten de diverse aspecten van voedselallergie besproken. Denk hierbij aan de diagnostiek, preventie, sensibilisatie, voedselprovocaties en anafylaxie. Uiteraard zal de JGZ & NVK richtlijn worden besproken en omdat er wordt gewerkt aan de hand van interactieve casuïstiek kunnen alle deelnemers actief deelnemen aan de discussies.

Met deze samenwerking tussen de AJN en de NVK zullen zowel kinderartsen als jeugdartsen weer helemaal op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen betreffende voedselallergie bij kinderen. Het streven is om op deze nascholingsdagen gezamenlijk een stap te zetten op de weg naar meer eenduidigheid en betere kwaliteit van regionale zorg en onderwijs. Er wordt accreditatie aangevraagd bij de NVK en de ABSG en elke cursus start om 16.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.
Informatie, programma en aanmelden  http://www.debaar.net/voedselallergie/

Kosten: € 105,-; AIOS betalen € 75,-. Accreditatie is aangevraagd